recept på chokladkolakaka
Kaka
125 g smör eller margarin
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Kolasås
1 ½ dl mellangrädde (eller 1 dl vispgrädde och ½ dl mjölk)
½ dl strösocker
½ dl sirap
smörj och bröa en form med löstagbar kant.
smält smöret på svag värme. dra kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i mindre bitar. rör då och då tills chokladen smölt ner. låt svalna. vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner chokladblandningen i smeten. blanda mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. häll hälften av smeten i formen och grädda 5-10 minuter i 175 C.
koka under tiden kolan. blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. låt kokna tills den tjocknar, cirka 15 minuter. såsen går inte bli för tjock, men det ska bildas en liten >>gata<< när man drar skeden längs kastrullens botten. bred ut den heta såsen över kakan i formen. ställ kakan kallt, helst i frysen, så att kolan stelnar något. bred därefter ut resten av smeten över kolan i fromen. grädda yttligare 5-10 minuter i 175 C.
lät gärna kakan stå över natten och servera sedan med en klick grädde!
125 g smör eller margarin
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
Kolasås
1 ½ dl mellangrädde (eller 1 dl vispgrädde och ½ dl mjölk)
½ dl strösocker
½ dl sirap
smörj och bröa en form med löstagbar kant.
smält smöret på svag värme. dra kastrullen från plattan och bryt ner chokladen i mindre bitar. rör då och då tills chokladen smölt ner. låt svalna. vispa ägg och socker pösigt och rör därefter ner chokladblandningen i smeten. blanda mjöl och vaniljsocker och vänd ner i smeten. häll hälften av smeten i formen och grädda 5-10 minuter i 175 C.
koka under tiden kolan. blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. låt kokna tills den tjocknar, cirka 15 minuter. såsen går inte bli för tjock, men det ska bildas en liten >>gata<< när man drar skeden längs kastrullens botten. bred ut den heta såsen över kakan i formen. ställ kakan kallt, helst i frysen, så att kolan stelnar något. bred därefter ut resten av smeten över kolan i fromen. grädda yttligare 5-10 minuter i 175 C.
lät gärna kakan stå över natten och servera sedan med en klick grädde!
Kommentarer
Postat av: mickaela
sv; ge mig den där chokladkolakakan =D
Postat av: Lizzy
sv: Tack, perfekt! Baka baka .. :>
Postat av: emmah
ellerhur :)
lägga till varandra på bloglovin? :)
Postat av: michaela
tack :D
Postat av: fröken elin
haha okej jag slutar! eller.... nu när du skriver om din chokladkolakaka så kasnke jag fortsätter >=) :P haha aa lax är mums!
Trackback